UEFA anulează Campionatul European de fotbal masculin și feminin U-19 din cauza restricțiilor COVID-19

Comitetul executiv UEFA a decis pe 23 februarie anularea ediției din 2021 a campionatului european de fotbal feminin și masculin de tineret (sub 19 ani), din cauza pandemiei COVID-19 și a efectelor sale asupra organizării competițiilor. Campionatul masculin urma să aibă loc în România.Decizia UEFA a luat în considerare faptul că restricţiile impuse de unele guverne în Europa ar face dificile călătoriile echipelor şi organizarea turneelor s-ar dovedi foarte dificilă în contextul actual al pandemiei încă în derulare.

Asociaţiile membre ale UEFA au fost consultate şi au susţinut decizia”, se specifică în comunicatul emis de conducerea fotbalului european. Deşi este nefericit faptul că anul acesta nu va avea parte de competiţiile de juniori mult așteptate, UEFA pune pe un loc fruntaș sănătatea şi siguranţa tinerilor sportivi.

Între 30 iunie și 13 iulie 2021, România trebuia să fie gazda Campionatului European U-19 după ce mai avusese acest rol cu un deceniu în urmă, în 2011. Competițiile ar fi trebuit să se desfășore în București, Ploiești și comuna Voluntari.

Hotărârea din vara trecută nu poate depăși realitățile sanitare actuale. Cele 8 echipe din competiţia programată să conțină 15 partide vor trebuie să mai aștepte până să se înfrunte pentru titlul de campioni europeni. Reprezentativa României avea asigurată calificarea, datorită calității de gazdă.