Cum rămâne cu aerul condiționat în zona protejată din municipiul Arad?

Administrația locală nu acceptă că a greșit și lasă arădenii în ceață, consideră reprezentanții USR PLUS. Aceștia întreabă Primăria Arad, prin intermediul unui comunicat de presă, dacă se aplică sau nu sancțiuni celor care nu și-au demontat aparatele de climatizare de pe fațadele clădirilor aflate în zona construită protejată odată cu termenul-limită de 15 februarie.


HCLM 455/23.10.2020 dă un termen de trei luni proprietarilor sau administratorilor imobilelor aflate în zona Monumente protejate din ansamblul urban al Municipiului Arad, să îndepărteze aparatele de aer condiționat montate pe fațade (cu excepția celor orientate spre curți interioare).

Deoarece perioada iernii nu este tocmai bună pentru a efectua astfel de lucrări, încă de anul trecut consilierii USR PLUS au propus prelungirea termenului, astfel ca arădenii să poată beneficia de vreme mai favorabilă pentru demontarea echipamentelor și repararea fațadelor afectate. Din păcate, proiectul stă acum în sertarele Primăriei.

Cu toate că în această săptămână au expirat cele trei luni, hotărârea administrației nu și-a atins scopul, majoritatea celor vizați, inclusiv instituții publice, ignorându-i cerințele. Singura diferență este că cei care nu s-au conformat riscă acum să fie amendați.

USR PLUS crede că se impune o rezolvare corectă a problemei, situația actuală lăsând loc unor decizii discreționare. Soluția este simplă și la îndemână, putând fi adoptată în ședința CLM a lunii februarie: amendarea hotărârii inițiale și prelungirea termenului până la finele sezonului cald.