Arădean ales în funcția de secretar general-adjunct al Camerei Deputaților

La 1 februarie 2021, avocatul arădean și membrul fondator al USR Arad, Cătălin Mihalache, a fost desemnat secretar general-adjunct al Camerei Deputaților. Acesta ocupă unul dintre cele 3 locuri de secretari generali-adjuncți din conducerea Camerei, urmând să lucreze sub îndrumarea secretarului general George-Ionuţ Dumitrică, fost parlamentar PNL de Teleorman. Într-o poziție similară a mai fost numit în trecut un alt arădean, Mihăiţă Calimente începându-și în iunie 2017 activitatea de secretar general-adjunct al Senatului.

Cătălin Mihalache s-a remarcat prin implicarea în viața civică a municipiului nostru și ulterior în cea politică. Parcursul său profesional a început cu poziția de consilier juridic în cadrul Ministerului de Finanțe, după care a continuat cu activitatea de avocat în Baroul Arad, unde ocupă în prezent o poziție în organul de conducere.

Pe lângă activitatea profesională, Cătălin Mihalache s-a implicat în zona civică, făcând parte din Mișcarea Arădeană. El este avocatul care, alături de membrii asociației, a atacat în instanță și a reușit desființarea deciziei primarului de atunci al Aradului, Gheorghe Falcă, prin care erau interzise adunările publice în zona centrală a municipiului.

Ulterior, s-a alăturat Uniunii Salvați România, ca membru fondator al filialei Arad. A fost reprezentantul USR în majoritatea Birourilor Electorale ocazionate de organizarea de alegeri, începând cu 2016. În prezent, face parte din Comisia Națională de Arbitraj a partidului.

În structurile parlamentare, își propune să contribuie la modernizarea și eficientizarea activității Camerei Deputaților.