Primăria Arad criticată în mediul online pentru o plantare într-un spațiu necorespunzător

Criticile aduse Primăriei Arad au fost făcute în contextul în care administrația locală dorea să arate preocuparea acesteia pentru spațiile verzi. Însă printre locațiile alese de municipalitate s-a numărat și o porțiune, în cartierul Aurel Vlaicu, care nu avea prea multă verdeață, fiind asemănat de internauții arădeni cu un loc necorespunzător, mai degrabă un spațiu gri decât unul verde.

Deja este cunoscută preocuparea administrației liberale pentru imaginea pe care o are în fața arădenilor. Recentele acțiuni în social media ale Primăriei Arad nu au fost printre cele mai apreciate de către locuitorii municipiului. Într-o postare dinaintea căderii zăpezilor, acțiunea de plantare s-a lovit de intransigența cetățenilor care nu erau mulțumiți de aspectul unei „zone verzi” pe care administrația locală a ales să o abordeze.

Situat în vecinătatea secției de poliție dar și în preajma celor două hypermarketuri din cartier, imaginea nu este prea frumoasă. Lipsa oricărui spațiu verde s-ar datora neimplicării administrației locale dar și faptului că în partea de jos a imaginii se află o trecere de pietoni. Făcând legătura peste intens circulata Cale Aurel Vlaicu, trecerea de pietoni nu a fost proiectată prea bine, deoarece oamenii calcă peste presupusul spațiu verde pentru a scurta călătoriile către cealaltă trecere de pietoni care se poate observa în partea de sus a fotografiei publicate de municipalitate.

Mai se vede clar că în zona unde nu este străbătut constant, înspre trotuarul de lângă poliție, spațiul gri încă mai prezintă niște pâlcuri de iarbă.

Specialiștii în domeniu nu ar vedea în locația aleasă o problemă în sine. Pe lângă arborele plantat fiind însă necesar un gazon, iar singura șansă pentru ca acestea să reziste ar fi protejarea cu un gard metalic. În caz contrar acel spațiu nu va fi niciodată verde. Chiar și o variantă de diminuare a spațiului verde doar în jurul copacului (1 x 1 mp) sau puțin mai mare ar fi de preferat. Dacă Primăria Arad lasă spațiul exact cum este în prezent, acesta nu va reuși să arate mai bine nicicând în viitor.