Trecerea căii ferate de pe Câmpul Liniștii rezolvată provizoriu de Primăria Arad, pentru a câta oară?

Trecerea rutieră peste calea ferată de pe Câmpul Liniștii este o problemă recurentă în ultimii 8 ani de zile, iar administrația locală pare să nu fie capabilă a găsi o soluție pe termen lung. În 2014 a fost re-asfaltată porțiunea cu probleme, însă de atunci altele au fost prioritățile Primăriei Arad. Acum s-a asfaltat, ca o soluție provizorie, iar anul viitoar ar urma să fie făcute alte investiții. Pentru a câta oară?

Deși cu puțină întârziere datorată și așteptării după „domnii de la minister”, am reușit să onorăm promisiunea de a găsi o soluție provizorie pentru trecerea CF de pe Câmpul Liniștii”, a anunțat pe 14 decembrie, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Foto: Călin Bibarț (PNL), primar municipiul Arad

Problema nu este nouă și a mai fost semnalată de multe ori în cei 8 ani de când s-a realizat legătura rutieră dintre Centura Aradului și strada Câmpul Liniștii, care a făcut această porțiune de drum să fie traversată zilnic de camioane, TIR-uri și mult mai multe automobile decât în urmă cu un deceniu. De fiecare dată administrația locală a pasat responsabilitatea guvernanților, de ei aparținând căile ferate, însă tot de fiecare dată a fost asfaltată toată zona.

În trecut au fost găsite soluții provizorii asemănătoare. Deși nu au fost neapărat prezentate ca provizorii, în 2013 fiind aprobați chiar indicatorii tehnico – economici și SF pentru obiectivul de investitie „Amenajare trecere la nivel cu liniile de cale ferata strada Campul Linistii”. În 2014 a fost realizată recepția lucrărilor de către fostul primar, Gheorghe Falcă, însă în 2016 carosabilul era din nou spart!

Anul 2020 găsește iar porțiunea de drum distrusă, noul primar (care a activat și ca viceprimar în mandatul 2016-2020) anunță că după asfaltarea provizorie, urmează ca în 2021 să se realizeze o trecere NOUĂ care să elimine acea buclă de drum inutilă. Un nou SF este necesar în acest sens.

Licitația pentru „Studiu de fezabilitate -Amenajare trecere la nivel cu liniile de cale ferată-strada Câmpul Liniștii”, cu o valoare estimata la 16.806 RON, a fost lansată pe 11 decembrie și ar trebui să își găsească un câștigător pe 16 decembrie.
Foto: Călin Bibarț (PNL), primar municipiul Arad