PANTONE a dezvăluit culorile anului 2021: gri și galben

Pentru anul viitor, Pantone a ales să onoreze nu una, ci două culori. PANTONE 17-5104 Ultimate Grey (nuanță de gri) și PANTONE 13-0647 Iluminante (nuanță de galben) reprezintă cele două culori alese de către cunoscutul institut pentru 2021. Acestea au fost selectate pentru că evidențiază modul în care diferite elemente se reunesc pentru a se susține reciproc, caracteristică care ar defini starea de spirit a anului ce începe curând.

PANTONE 13-0647 Illuminating este un galben strălucitor și vesel strălucitor cu vioiciune, o nuanță galbenă încălzitoare impregnată de energie solară, declară reprezentanții institutului.

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey este emblematic pentru elementele solide și fiabile, care sunt veșnice și oferă o bază solidă, cum ar fi culorile pietricelelor de pe plajă, căror aspect degradat evidențiază capacitatea de a rezista testului timpului.

Foto: PANTONE
Pe măsură ce oamenii caută modalități de a se fortifica cu energie, claritate și speranța de a depăși incertitudinea continuă, nuanțele îndrăznețe alese pentru 2021 satisfac această căutare.

Practic și solid, dar în același timp încălzitor și optimist, uniunea dintre cele două rezultă în pozitivitate, consideră reprezentanții PANTONE. Nuanțele evocă un mesaj aspirațional care oferă speranță. Trebuie să simțim că totul va deveni mai luminos – acest lucru este esențial pentru spiritul uman.

De peste 20 de ani, Culoarea anului Pantone a influențat dezvoltarea produselor și deciziile de cumpărare în mai multe industrii, inclusiv modă, mobilier pentru casă și design industrial, precum și ambalarea produselor și designul grafic. Procesul de selecție necesită o analiză atentă și o analiză a tendințelor. Pentru a ajunge la selecție în fiecare an, experții în culori de la Pantone Color Institute caută noi influențe de culoare.