Competiție deschisă tuturor pentru funcția de Administrator Public / City Manager al municipiului Timișoara

Noul primar al municipiului Timișoara depășește barierele politice învechite și caută un administrator public al orașului printr-o competiție deschisă tuturor, nu numai celor din propriul partid așa cum obișnuise clasa politică să facă! Următorul city manager al Timișoarei s-ar putea să fie un profesionist și nu un simplu asistent din partidul care a câștigat lupta pentru Primărie.

Noul Cod Administrativ precizează la Art. 244, alin. (3) că numirea în funcție a administratorului public se face prin dispoziția primarului. Cu alte cuvinte, nu este nevoie de un concurs ca în cazul altor funcționari publici, ci city managerul este angajat contractual. Asemănător sunt numiți și membrii unui cabinet al primarului, al unui parlamentar sau primului ministru. Administratorul public are însă atribuții clare față de un simplu asistent sau consilier al demnitarilor, fiind de fapt, un înlocuitor al primarului, atunci când primarul nu este disponibil.

Dominic Fritz, unul din reprezentanții USR-PLUS care a câștigat alegerile pentru funcția de primar în România caută Administrator Public / City Manager printr-o competiție deschisă tuturor. Se caută o persoană care dorește să facă parte din echipa de conducere în ceea ce va deveni una din cele mai dinamice administrații locale din România, în al treilea cel mai mare oraș din România, Capitala Europeană a Culturii 2023, cu un buget anual de 1,5 miliarde lei. Primarul a publicat pe pagina de internet a instituției dar și pe social media anunțul de angajare în urma căruia va numi noul Administrator Public / City Manager, cu un contract de management până la sfârșitul mandatului..

Caut un lider dinamic, eficient și integru, cu experiență semnificativă în managementul public și/sau privat

Dominic Fritz (Primar Timișoara)

Responsabilități ca administrator public al Timișoarei:

 • Veți administra și gestiona, cu diligenţa unui bun proprietar, patrimoniul instituţiilor publice a Municipiului Timișoara;
 • Veți eficientiza constant cheltuielile de funcționare ale Primăriei Timișoara și ale instituțiilor din subordine;
 • Veți asigura întreținerea și funcționarea investițiilor publice făcute de Primărie;
 • Veți reprezenta Primăria în raporturile cu contractanții;
 • Veți coordona activitățile de achiziții publice ale Primăriei;
 • Veți răspunde de implementarea și respectarea serviciilor contractate pentru întreținerea spațiilor publice, pentru salubrizare stradală, dezinsecție și deratizare și pentru iluminatul public la nivelul Municipiului Timișoara.

Pentru toate acestea, veți lucra alături de viceprimari într-o echipă executivă dinamică condusă de Primar. În domeniile pentru care sunteți responsabil/ă, veți coordona aparatul de specialitate al primarului.

Profilul căutat:

 • Studii superioare de economie, inginerie, administrație publică sau domenii similare;
 • Experiență în poziții de conducere în managementul public și/sau privat de minim 10 ani;
 • Cunoștințe solide de operare a sistemelor informatice;
 • Managementul echipelor complexe și multidisciplinare;
 • Cunoștințe solide în domeniul bugetării și execuției de bugete;
 • Foarte bune aptitudini de negociere;
 • Stăpânirea la nivel avansat a limbii engleze;
 • Spirit de echipă, rezistență la stres și o doză de umor;
 • Disponibilitate imediată, cel târziu în ianuarie 2021.

CV și scrisoare de intenție, până pe 25 noiembrie

În această etapă a selecției, cei interesați sunt invitați să își trimită CV-ul și scrisoarea de intenție la adresa de e-mail loredana.pintea@primariatm.ro, în atenția doamnei Loredana Pintea, consilier personal al Primarului Timișoarei. Persoanele selectate vor fi nevoite să treacă printr-un interviu telefonic. Ultima etapa va consta într-un interviu a celor 3 persoane selectate, cu o comisie de selecție condusă de Primarul Timișoarei.