Recomandările CTP de distanțare socială în tramvaiele din Arad contravin regulamentului CTP pe perioada stării de alertă!

O imagine surprinsă în interiorul unui tramvai din Arad arată că regulile emise în ultimul an privind comportamentul călătorilor se contrazic. Pentru a evita aglomerările care ar putea facilita răspândirea noului coronavirus, CTP se contrazice cu același CTP care a emis un Regulament de Exploatare pe durată perioadei stării de alertă.

Astfel, în Regulamentul de Exploatare care preia Ordinul nr.984/829 din 15 mai 2020 al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și comunicațiilor și al Ministerului Sănătății, pe toată perioada stării de alertă, călătorii au printre obligații și faptul că „accesul în interiorul vehiculului se va realiza doar pe ușa din față, iar coborârea pe cealaltă/celelalte ușă/uși”.

Acest lucru vine în totală contrazicere cu mesajul aceleiași Companii de Transport Public Arad care roagă publicul călător, pentru a evita aglomerările care ar putea facilita răspândirea virusului COVID-19, „să utilizeze ușile din spate ale tramvaielor, acestea fiind mai încăpătoare decât ușa din față. Călătorii ce regulă să urmeze? Obligația sau rugămintea?