În ciuda lucrărilor și deranjelor continue, cablurile încă împânzesc orașul

Străzile sparte și traficul pietonal dat peste cap dar fără rezultat palpabil. Campania de introducere a cablurilor în subteran nu duce nicăieri în mod vizibil, chiar dacă în mod continuu se fac lucrări pe trotuare, complet ruinând atât pavajul, cât și traseele arădenilor care sunt nevoiți să evite pe carosabil micile cratere.

Cu tot efortul, mănunchiurile de cabluri se află încă pe stâlpi, pe clădiri, pe lângă stâlpi și atârnând de spațiile libere pe care le-au mai găsit tehnicienii operatorilor de telefonie, internet sau curent electric. Fără a anunța câte cabluri ar urma să fie introduse în subteran, nici din partea autorităților nici a companiilor private, nu se poate cunoaște dacă toate firele și când acestea nu vor mai urâți multe dintre clădirile din Arad.

Așa cum se bănuiește și cum a fost cazul și în alte orașe, urmează ca după ce RCS-RDS introduce „conductele” pentru cabluri în subteran, Primăria Arad să oblige toate firmele să își împământeze firele care împânzesc tot orașul. Până în acel moment profitabil pentru compania mai sus menționată, firele și cablurile rămân inestetic agățate aproape pretutindeni.