Cum conduce UTA Alexandru Meszar FĂRĂ funcție oficială în acte?

Pentru că presa nu este interesată sau din contră, este interesată să ascundă adevărul, Alexandru Meszar nu a fost niciodată întrebat: în ce calitate vorbește acesta în numele clubului UTA? Conform cu propriile declarații de avere și interese, precum și website-ul UTA-ei, Meszar nu deține nici o funcție oficială (și deci legală) în conducerea echipei de fotbal a Aradului!

Recent, candidatul cu acte în regulă al UDMR la Primărie și Consiliu Local a anunțat, conform cu Jurnal Arădean/aradon că fotbaliștii care joacă pentru UTA încasează 100.000 de euro pe lună din contracte. Fără a intra în discuția despre finanțarea clubului privat din banii publici, de unde știe Alexandru Meszar – un simplu 1/5 asociat al AFC UTA Arad – asemenea informații financiare, la care nicio altă instituție de presă sau din administrația publică nu are acces.

Din conducerea UTA fac parte 4 oameni, însă nici unul dintre aceștia nu este Alexandru Meszar! În poziția de Președinte al UTA se află Florian Voinea, în cea de Director general este Decebal Codru Grădinaru, ca director de competiții a fost angajat Claudiu Drăgan, în timp ce Cristian Păcurar este director la Academia UTA.

Meszar, șeful numit la Direcția Județeană de Guvernul PNL

Într-un scandal inventat rapid de către PNL, primarul-interimar Călin Bibarţ a anunţat subit reluarea traficului rutier din zona Polivalentei fix pe strada care trece prin faţa Bazinului de Înot „Delfinul”. La scurt timp, a apărut şi reacţia „unui oficial din domeniul sportului. Şi nu e o voce oarecare, ci chiar a directorului Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS) Arad” (formularea propagandistică și eronată – instituția se numește DJST – aparține redactorilor de la aradon). Alexandru Meszar, cel (re)pus de către Guvernul Orban la finele anului 2019 în scaunul de vârf al instituției ce controlează fondurile pentru proiectele locale de sport și tineret, și-a adus aminte că reprezintă în acte o instituție și ar trebui să emită niște declarații publice, culmea că fix în campanie electorală!

De la DJST Alexandru Meszar își încasează – legal – singurul salariu. În paralel cu activitatea în care a fost numit de către guvernul PNL, candidatul UDMR de astăzi mai deține o firmă de articole sportive la care soția sa este administrator, iar el încasează doar dividente (23.275 de lei pe anul trecut). Din nou, nici un venit declarat dinspre UTA.

Așadar, CUM poate conduce și DE CE vorbește în numele UTA o persoană care nu are vreo funcție de conducere în documente?