În contextul pandemiei, începerea anului școlar fără măsuri de sprijin guvernamentale poate fi dusă la nivelul proceselor în instanțe

Începerea anului școlar devine tot mai problematică, atât pentru părinți cât și pentru profesori. Decidenții în schimb au venit cu câteva scenarii pentru deschiderea școlilor în contextul pandemiei cu coronavirus, însă variantele nu îi mulțumesc pe părinți și nici pe cei din Opoziție. Victor Negrescu (PSD), europarlamentar în Comsia pentru Educație, anunță măsuri în instanțe în sprijinul persoanelor care vor fi afectate de deciziile guvernamentale.

Statul minimal, promovat de dreapta, ne împinge spre un dezastru greu de cuantificat. Cine va fi responsabil când apare primul caz de răspândire comunitară în școală?

Victor Negrescu (europarlamentar, PSD)

Ludovic Orban a declarat, recent, că 6,3% dintre cazurile de coronavirus din România sunt copii de vârstă școlară. Astfel, la aproximativ 1000 de noi îmbolnăviri pe zi, europarlamentarul consideră că sunt circa 60 de noi cazuri de copii care ar putea merge la școală cu riscul de a îmbolnăvi alți copii sau profesori dacă nu sunt implementate rapid și adecvat măsuri de protecție. Faptul că nu se cumpără măști pentru toți elevii și toți profesorii și incapacitatea de a implementa soluții clare și realiste în școli de la nivelul Ministerului Educației expun toți cetățenii la riscuri greu de cuantificat.

Evident, am prefera să nu existe astfel de situații. În acest sens, în ultimele luni, împreună cu colegii mei, am făcut tot ce am putut pentru ca măști, tablete și diferite mijloace de protecție să ajungă la elevi și profesori. Dar în față unei acțiuni iresponsabile, este timpul să acționăm fără menajamente.

Victor negrescu (europarlamentar, PSD)

Europarlamentarul va sprijini, împreună cu colegii săi din PES activists România, familiile și profesorii afectați, în caz de o eventuală contaminare, dacă vor dori să utilizeze mijloacele legale pentru a-i trage la răspundere pe cei care se fac vinovați de situație.