A început campania electorală negativă în Arad

Debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile locale este 28 august, însă unele partide politice au început deja să își promoveze candidații dar și să își atace adversarii!

În Arad, reprezentanții partidului de la vârful Primăriei Arad și Consiliului Județean Arad au atacat PSD în mod constant indiferent dacă erau alegeri și deseori folosind argumenteze false. Deși deține tot controlul administrației publice locale din 2004 până în prezent, cei care acum se regăsesc sub sigla PNL au preferat să își atace adversarii politici pe toată perioada dintre scrutinele din 4 în 4 ani. PSD în schimb dă startul atacurilor în preambul campaniei electorale din acest an.

„OPERA” asumată în mod direct

Într-un material pe facebook, filiala arădeană a PSD atacă în mod direct administrația Falcă, continuată de Bibarț. Intitulată „OPERA LU’ Falcă și Bibarț”, campania negativă se concentrează pe imagini cu problemele administrative din municipiu, fie că este vorba de viaductul inundat din Micălaca, pista de bicicletă care se termină subit în șosea sau gunoaiele care tronează pe stradă. Ciudat că la finalul seriei de imagini înrămate frumos se află poza de afiș electoral al lui Mihai Fifor, însă textul rămâne același: Aceasta este una din operele administrației Falcă-Bibarț.

Atacurile indirecte neasumate dar distribuite online

Într-o tentativă de a se poziționa drept adversar principal al PNL, reprezentanții PSD au distribuit un articol plătit (identificat prin simbolul P de la final) de pe website-ul flacăra-roșie. Textul începe cu un citat al fostului președinte al PNȚCD Arad și cunoscut propagandist al campaniei din 2016 a PSD pentru Primăria Arad, pentru a sugera ideea că ceilalți competitori principali (USR-PLUS, respectiv PRO România) sunt de fapt candidații „lui Falcă”. Argumentul este prea puțin dezvoltat, însă ideea principală ar fi că „trio-ul Bibarț, Wiener și Lupaș”, deși din 4 partide diferite (PNL, USR-PLUS, PRO România) vor continua planurile pe care europarlamentarul Gheorghe Falcă le-ar mai avea pentru Arad. Nu este clar dacă PSD, singurul partid mare nemenționat de fel în articol este cel de la care „câțiva dintre cei care s-au înscris, aiurea – zicem noi, pentru a fura voturi, pentru funcția de primar al comunei Arad”.

Foto: Roland Steinmann