Neregulile din Filarmonica Arad au fost „validate” de Consiliul Local Municipal (V)

Așa putem interpreta votul dat favorabil managementului lui Doru Orban pentru anul 2019. Chiar dacă la ședință nu au participat consilierii PSD, voturile celor prezenți au fost suficienți pentru a aproba evaluarea conducerii Filarmonicii Arad.

În ședința publică din 23 iulie a luat cuvântul Mihai Dogaru, expunând pe scurt neregulile semnalate de artiștii din instituție. În loc să discute despre acuzațiile aduse managerului Orban, primarul-interimar, Călin Bibarț (PNL), l-a întrebat pe reprezentantul artiștilor din ce partid face parte. Dogaru a înțeles că nu poate purta un dialog civilizat, la obiect, și a părăsit sala de ședințe.

În absența sa, a fost însă aprobată evaluarea, iar managerul Doru Orban poate răsufla liniștit pentru că locul său în conducerea instituției este neclintit. Cu toate că s-a încercat pasarea responsabilității celor din Comisia de evaluare, consilierii locali puteau decide, în baza informațiilor primite de la artiștii din Filarmonică, că este necesară o altă evaluare care să ia în calcul și neregulile semnalate, mai ales hotărârile abuzive din vremea situației de urgență privind acordarea unei indemnizații de șomaj tehnic, lucru sesizat și de către Curtea de Conturi.