USR-PLUS nu susține candidații unui PNL nereformat la București

USR-PLUS a emis o declarație prin care dorește să clarifice faptul că Alianța nu va susține candidați comuni cu PNL și PMP la primăriile de sector din Capitală, pe modelul candidaturii lui Nicușor Dan pentru Primăria Municipiului București.

Această inormare vine din partea copreședințiilor organizațiilor de București ale USR și PLUS, anume Claudiu Năsui respectiv Vlad Voiculescu. Declarația lor subliniază că acele „chemări la oaste împotriva PSD” nu mai au sens atunci când PNL recrutează primari proveniți din PSD. Liderii USR-PLUS București vin și cu exemple:

  • domnul Chirica de la Iași care a sărit de la PSD la PNL;
  • domnul Popescu de la sectorul 2 care încă nu știe dacă e la “dreapta” sau la “stânga”;
  • domnul Hubert Thuma de la Ilfov, vechi USL-ist și condamnat penal.

USR-PLUS dă un ultimatum PNL pentru reformă

Reprezentanții Alianței 2020 susțin că ce face PNL alături de celălălte partide de 30 de ani este mai asemănător cu feudalismul decât cu democrația. USR-PLUS susțin că reprezintă acea parte a societății care nu mai vrea unirea unora cu alții pentru ciolan.

Pentru voi, DREAPTA și STÂNGA sunt doar două mâini care au acces, pe rând, la banul public. În funcție de care are dexteritate mai mare la furat, jonglați de la o mână la alta. Schimbați echipa în funcție de cine oferă mai mult: azi e „am semnat cu FC Dreapta Unită pe viață”, mâine e „am fost fan CSM Stânga de mic”.

Liderii din București solicită PNL să rupă orice legătură cu primăriile controlate de PSD, să își retrăgă „băieții de la partid” din consiliile de administrație și să numească în locul lor profesioniști. Doar dacă liberalii fac acest lucru reprezentanții USR-PLUS vor sta la discuții despre „cum scoatem nu doar pesedeul din administrația Bucureștiului, ci și pesedismul, pedelismul, uselismul și ciocoismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *