ADI Deșeuri a cheltuit 114.738 lei fără temei legal

Implementarea masterplanului de deşeuri de către Agenția de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad încă este problematică. Dacă în trecut neregulile au dus la demisii (directorul adjunct Cosmin Pereteatcu) sau cereri de demisii, din toate părțile politice, inclusiv din partea vicepreședintelui CJA, acum ADI Deșeuri are probleme privind plăți lipsite de bază legală!

Suma de 114.738 de lei, contravaloarea cheltuielilor de procurare și înlocuire a tablourilor electrice de comandă, reprezintă cheltuială neeligibilă. Banii însă au fost cheltuiți, iar acum trebuie daţi înapoi. În procesul verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare, Ministerul Fondurilor Europene specifică acest lucru.

Știrea ar fi făcut cu siguranță vâlvă dacă proiectul de deșeuri nu ar fi fost manageriat de către administrația PNL. Astfel, nu s-a produs niciun scandal, presa nu a prezentat acest lucru decât prin prisma rezolvării sale din partea CJA.

Direcția Economică a analizat referatul Președintelui Consiliului Județean Arad privind aprobarea plății sumei de 114.738,40 lei stabilită prin titlul de creanță. Unitatea Administrativ Teritorială Județul Arad a implementat în perioada 2010-2015 proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Arad. În data de 21.05.2020 a fost înregistrat la Consiliul Județean Arad Procesul verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare nr. 37707/08.05.2020 emis de către Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare.”

Adică banii cheltuiţi de judeţul Arad în cadrul implementării masterplanului de deşeuri, fără temei legal, sunt acoperiți din bugetul județean. Continuând filozofia premierului Ludovic Orban, s-a plătit amenda, să trecem peste. Doar că în cazul acesta, demiterea managementului ADI este imperativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *