Spitalul Județean Arad cere bani pentru testări COVID-19! Senatorul Fifor se opune

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a anunțat cu o zi înaintea ieșirii din starea de urgență că efectuează testări pentru COVID-19 contra-cost! În contextul în care doar 1% din populația României a fost testată pentru prezența SARS CoV-2, faptul că se cer bani de la cetățeni pentru testare, tocmai de la o instituție medicală de stat, este scandalos.

Reprezentanții spitalului spun că începând de luni, 18 mai, efectuează la cerere examinări RT-PCR pentru COVID-19, tariful fiind stabilit la 215 lei / testare. Este și mai ciudat având în vedere că aceste testări la cerere se desfășoară în paralel cu testările pacienților care se adresează Unității de Primire Urgențe.

Plata suplimentară pentru testarea de COVID-19 catalogată drept inadmisibilă

Situația de la Arad este și mai scandaloasă cu cât aparatele de testare au fost cumpărate din donații și mobilizarea arădenilor cu bani din propriile buzunare. Mai mult decât atât, infectarea unei persoane cu noul coronavirus este o problemă de sănătate publică în primul rând, iar abia apoi una de sănătate individuală. Tocmai de aceea au fost instituite centrele de carantină în județ și toată România.

Senatorul Mihai Fifor (PSD) se pronunță vehement împotriva acestei decizii de la nivel județean, constatând că administrația liberală din Arad pare să nu fi învățat nimic din gafele și abuzurile din toată perioada stării de urgență.

Testarea arădenilor nu e un lux personal, un moft individual pe bani, ci o obligație instituțională care trebuie să fie asumată de către cei care coordonează celula de criză.

Mihai Fifor

Având în vedere că pandemia nu este trecută, nici măcar în China unde în ultima perioadă au fost semnalizate noi cazuri apărute, campania de testare a populației trebuie suportată integral din fonduri publice iar datele comunicate în mod transparent arădenilor, lucru solicitat de reprezentantul social-democrat.

  1. Pingback: [INFOGRAFIC] 1,92% – Testări COVID-19 în România la 25 mai 2020 – Independentul
  2. Pingback: În lupta cu COVID-19 autoritățile PNL doar impun restricții populației dar nu fac teste și anchete epidemiologice masive – Independentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *